неделя, 4 септември 2016 г.

Отново на училище #1 - В търсене на мотивация + Haul

Не искам да звуча като най-голямата загубенячка, но наистина харесвам това време от годината. Есента е любимият ми сезон, нямам чак такива проблеми с училището (поне в началото) и винаги съм възприемала септември като втория януари. В случай че сте прекарали последните дни в отрицание и отчаяние, понеже сте осъзнали колко малко остана от ваканцията, се надявам този пост да ви помогне да видите и добрите страни на ситуацията.

На първо място - есента! Кой не обича есента? Освен, че най-накрая може отново да извадите меките топли пуловери и да се наслаждавате на тихия дъжд с някоя друга книга в ръка, есента е и най-красивият, вдъхновяващ сезон. Също така септември е перфектният шанс за повторно начало and the second new year's resolutions, именно заради новата учебна година. Това е времето да сме смели, да се целим високо. Ще си подобря успеха. Ще си лягам в нормални часове. Ще пиша чисто и подредено във всички тетрадки. Ще си пиша домашните редовно. И всички знаем, че нищо няма да е по-различно от миналата година, но нека поне за един кратък момент, наречен септември, да си помечтаем.

Също така, следващият месец е октомри a.k.a. месецът на завръщащите се сериали. Ако не друго, поне това можем да очакваме с нетърпение...
Коледа също е близо...

Май не се придържам към темата на този пост както трябва. Идеята ми е, че нещата опират до мотивация, а тя може да бъде всичко. Да не забравяме например ритуалният haul за канцеларски материали (може би най-хубавата част от целия учебен процес). Защото незнайно как всичките гумички се изпаряват още през декември, транспортирите се счупват, химикалите се дават назаем и после никога не се връщат. Реших да ви покажа какво си взех аз за тази учебна година. Дори не знам дали ще използвам половината от нещата, но се мотивирам да уча само като ги гледам, така че определено вършат някаква работа.

Освен обичайните неща - химикали, гуми и моливи - аз лично използвам механични, понеже съм скарана с всякакви видове острилки и искрено се възхищавам на всеки, който може безупречно да подостри молив - си взех и поуст ит ноутс, маркиращо цветно тиксо, цветни химикали, хайлайтъри, кубче с обикновени бележки, които ще ползвам за флаш карти и разбира се, около петнайсет хиляди тетрадки. Намерих си и един изключително сладък планер за 2016 и цялата 2017. Опитвам се да се убедя, че наистина ще го ползвам, но дълбоко в себе си знам, че след един месец дори няма да си спомням за него.

Взех си две големи тетрадки с твърди корици и спирала, които планирам да използвам по математика. По принцип избягвам такива, защото дори в раницата тежат, но този път не устоях на кориците им. Намерих и две тетрадки с книги и чаени чашки за оцветяване, които ще са отлично занимание, в случай че ми доскучее в час. Малките цветни листчета никога не са излишни, понеже, освен че винаги се губят, ги използвам и в книгите. Колкото до хайлайтърите и маркиращото тиксо, нямам си и идея дали изобщо ще ми влязат в употреба, но се радвам, че ги купих.


Помислете. Все трябва да има нещо, което да ви вълнува поне малко относно предстоящото начало на учебната година. Все пак минавате в горен клас и вероятно имате нови предмети или учители. А и отново ще виждате всеки ден приятелите си. Важно е да гледаме позитивно на нещата, да не се отчайваме, стресираме и пренатоварваме още през първата седмица. Всичко ще бъде наред. Вярвам, че можем да се справим с каквото и да е и ако сме достатъчно упорити, да изпълним дори и най-смелите си резолюции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар